Curacao top 10 - de beste tips voor een geslaagde vakantie op Curacao

Curaçao top 10 / vakantie / naar Curaçao vliegen

 home vakantie op Curaçao links cookiebeleidcontact 

stranden

leuke hotels

Jan Thiel Baai

Willemstad

Klein Curaçao

landhuizen

watersport

bezienswaardigheden

Mambo Beach

excursies

 
TIP: auto huren
 
TIP: winterzon op Curaçao
 
TIP: Curaçao aanbiedingen
 
meer Curaçao vakantietips

NAAR CURAÇAO VLIEGEN

De meest gebruikte manier om naar Curaçao te reizen is per vliegtuig. Een andere optie is om eerst richting het Caribisch gebied of Zuid-Amerika te vliegen en van daaruit een deelnemen aan een cruise die ook naar Curaçao vaart. Het gros van de Nederlanders stapt echter gewoon in Nederland op het vliegtuig om pakweg tien uur later op Hato Airport op Curaçao  weer uit te stappen. Dat is tenminste zo als de vlucht rechtstreeks naar Curaçao  vliegt. In sommige gevallen maakt hij eerst nog een tussenlanding op Aruba of Bonaire.

Luchtvaartmaatschappijen
Er is vrij weinig concurrentie op vluchten tussen Amsterdam en Curaçao. Het zijn vooral KLM en TUIfly die vakantiegangers en andere reizigers naar het altijd tropische Curaçao brengen. Totdat TUI zich ook op deze markt stortte had KLM een monopoliepositie op deze route. Dat resulteerde vaak in hoge ticketprijzen tijdens de schoolvakanties en vooral rondom de feestdagen aan het einde van het jaar.

Goedkope vliegtickets naar Curaçao
Er zijn verschillende mogelijkheden om een goedkoop vliegticket naar Curaçao te kopen. Je merkt dat in het geval van Curaçao de prijzen gedurende het jaar nogal uiteen kunnen lopen. Wie op het juiste moment boekt en reist die kan vrij voordelig naar het zonnige Curaçao vliegen. Zo zie je dat tussen de schoolvakanties door de tickets goedkoper zijn. Omdat de bezettingsgraad in die periodes nogal wil fluctueren is er dan ook een grotere kans op voordelige aanbiedingen. Soms kun je onder de vijfhonderd euro per persoon retour vliegen tussen Amsterdam en Curaçao. Zowel KLM als TUI hebben af en toe speciale voordeelweken. Bij KLM zijn dit de Wereld Deal Weken en bij TUI heet dit de Ticket Sale. Dit is vaak een goed moment om toe te slaan als je op zoek bent naar goedkope vluchten naar Curaçao.

Kijk ook eens bij TUI tussen de lastminute aanbiedingen voor Curaçao. Op het moment dat de vliegtuigen van TUIfly niet vol zitten zie je vaak zeer aantrekkelijke aanbiedingen voorbijkomen voor complete pakketreizen met accommodatie en transfers. Soms is zo'n complete vakantie goedkoper dan wat je normaal gesproken voor een los vliegticket betaalt.

Vliegduur
Naar Curaçao vliegen betekent dat je al snel zo'n tien uur in het vliegtuig zit. Als er een tussenlanding is dan mag je nog wat langer in het vliegtuig vertoeven. Zowel KLM als TUI voeren sommige vluchten uit in combinatie met Aruba of Bonaire. In dat geval heb je onderweg een tussenlanding. Soms moet je dan het vliegtuig uit, een andere keer niet.

Bij een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Curaçao is de gemiddelde vliegduur 10 tot 11 uur. Bij een rechtstreekse vlucht van Curaçao naar Amsterdam ben je gemiddeld 8 tot 10 uur onderweg.

Het verschil in vliegduur wordt veroorzaakt door de wind die op vlieghoogte (ongeveer tien kilometer boven zeeniveau) staat. Dat is gedurende een groot deel van de route een wind die van west naar oost waait. Hierdoor heb je naar Curaçao wind tegen en naar Amsterdam wind mee. Dit veroorzaakt ene verschil in de gemiddelde snelheid die gevlogen wordt.
 

Curaçao bezienswaardigheden Curaçao voor beginners alles over Curaçao Curaçao fotoreportage Curaçao tips