CURAÇAO TIP 3: JAN THIEL BAAI

Als je een vakantie gaat vieren op Curaçao dan is er een redelijke kans dat je rond de Jan Thiel Baai terecht komt. Ongeveer een derde van de Nederlandse toeristen die een Curaçao vakantie boekt die verblijft in dit deel van Curaçao. Dat is niet voor niets, want hier vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie. Om te beginnen natuurlijk het heerlijke zandstrand waar het tot laat in de avond prima vertoeven is. Hier kun je tot in de late uurtjes dineren op het strand of met name in het weekend genieten van live-muziek of de opzwepende beats van een DJ. Rondom de Jan Thiel baai liggen verschillende luxe resorts die er alles aan doen om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Iets meer landinwaarts liggen er een groot aantal villa’s, waarvan sommige in afgeschermde parken liggen. Deze villa’s zijn ook erg gewild om te huren. Via diverse vakantiewoningsites kun je deze villa’s huren die vrijwel altijd een privézwembad hebben.

Kent Jan Thiel geen nadelen dan? Ja, natuurlijk wel. De populariteit zorgt ervoor dat het geen goedkope bestemming is. De goede reputatie van dit stukje Curaçao zorgt ervoor dat de prijzen ook wat hoger liggen. Daarnaast is er het verkeer. Wie denkt dat je op Curaçao geen files mee zult maken die heeft nog geen vakantie op Jan Thiel gevierd. De Caracasbaaiweg is de enige verbinding tussen Jan Thiel en Willemstad. Dit is een simpele tweebaansweg met verschillende zijstraten die erop uitkomen. Het verkeer dat over deze weg rijdt is mede door de enorme groei in het aantal toerisme flink toegenomen. Dat heeft als consequentie dat er twee keer per dag een file staat. De ochtendspits gaat vooral van Jan Thiel richting Willemstad en de avondspits is van Willemstad richting Jan Thiel. Op de drukste dagen kun je zomaar meer dan een uur over deze route doen

Jan Thiel Baai

Vooral accommodaties

De Jan Thiel Baai bestaat vooral uit accommodaties. Het strand van Jan Thiel mag gezien worden als het hart van deze buurt. Want ja, wat is Jan Thiel tegenwoordig eigenlijk? Mag je van een dorp spreken? Is het een wijk van Willemstad? Als je kijkt hoe de baai zich ontwikkeld heeft, dan zou je het eigenlijk vooral een plaats noemen. Een badplaats, om specifiek te zijn. Voor een echt dorp ontbreekt er toch wel het nodige. Jan Thiel is dankzij slimme projectontwikkelaars vooral uitgegroeid tot een plek waar toeristen samen komen om hun vakantie te vieren. En dat doe je hier uitstekend.

Winkelen aan de Jan Thiel Baai

Wie denkt dat je op Jan Thiel uitgebreid kunt shoppen, die moeten we teleurstellen. Om echt te winkelen moet je toch elders zijn op Curaçao. Op een enkel winkeltje na, valt er aan de Jan Thiel Baai niet zoveel te winkelen. Wat je hier wel hebt, is de beste supermarkt van het eiland. Van den Tweel is een soort van Albert Heijn, die geen Albert Heijn mag heten. Het assortiment komt wel deels overeen met wat je in de Nederlandse AH vindt. Het enige nadeel is dat je hier op Curaçao wat meer betaalt voor dezelfde producten. Dat komt omdat de spullen geïmporteerd moeten worden. Een groot deel wordt per vliegtuig vanuit Nederland ingevlogen.

Jan Thiel Beach

Zonder enige twijfel is Jan Thiel Beach één van de populairste stranden van het eiland. Het deels kunstmatige strand is soms zelfs zo druk dat je hier met recht van massatoerisme mag spreken. Je betaalt een klein bedrag per per persoon aan entreegeld als je het strand wilt betreden. Het leuke aan het strand is dat er verschillende restaurants op het strand aanwezig zijn, dat het hier in het weekeinde gezellig is om uit te gaan en dat het kindvriendelijk is. Voor een redelijk deel van de toeristen die in Jan Thiel vakantie vieren is dit strand de plek waar ze overdag vooral uithangen.

Een deel van het strand bestaat uit een hippe beachclub: de Papagayo Beachclub. Omdat dit deel direct aan zee ligt en niet meer aan de baai, is er een infinity pool gecreëerd die uit zeewater bestaat. Je hebt het gevoel in zee te zitten, zonder dat je te maken hebt met de sterke stroming die net buiten de baai staat. De Papagayo Beachclub is vrij toegankelijk voor gasten van het bijbehorende Papagayo Beach Hotel en het Papagayo Beach Resort.

Jan Thiel Beach

Overnachten

Rond de Jan Thiel Baai liggen vooral luxe accommodaties. Het eerder genoemde Papagayo Beach Hotel en het Papagayo Beach Resort zijn daar goede voorbeelden van. Ook het Chocogo Resort en het Livingstone Jan Thiel Beach Resort zijn bekende en populaire accommodaties in deze geliefde badplaats.

Het Morena Eco Resort is wat ons betreft een heerlijke keuze in Jan Thiel. Dit ecovriendelijke resort ligt op 5 minuten lopen van het Jan Thiel strand, maar de vraag is of je wel persé naar het strand wilt gaan als je op zo’n heerlijke plek verblijft. Het fantastische zwembad met de bijbehorende cabanas en bar zorgt ervoor dat je het resort amper af zult willen gaan.

In de tweede lijn, dus niet direct aan het strand, liggen aardig wat privéhuizen. Denk aan appartementen tot aan superdeluxe villa’s met privézwembad. Voor ieder budget is er hier wel wat te vinden. Iets verder landinwaarts liggen een aantal villawijken die door middel van ommuring en bewaking afgeschermd liggen van de buitenwereld. Deze zogenaamde compounds zijn geliefd onder toeristen die een vakantiewoning op Curaçao zoeken.

Overnachten

Horeca

Er is horeca aanwezig in Jan Thiel, maar minder dan je van zo’n toeristische plek zou verwachten. De meeste horeca is direct verbonden aan een hotelresort. Het aantal losse restaurants en bars is rond de Jan Thiel baai een stuk kleiner dan bijvoorbeeld aan Mambo Beach of in Willemstad. Gelukkig is wat er wel ziet, vaak goed tot zeer goed. Met Zest, Zanzibar en Tinto zitten er 3 goede restaurants vrijwel direct aan het strand van Jan Thiel. Overdag kun je vanaf 9:00 uur in de ochtend tot aan zonsondergang terecht in de chill-out plek Koko’s. Daar wordt er naast heerlijke koele en warme drankjes een leuk assortiment aan hapjes geserveerd. Dit is een topplek om te ontbijten of om later op de dag te lunchen.

Zanzibar