CURAÇAO VAKANTIE

Jaarlijks vliegen pakweg zo’n 150 duizend Nederlanders naar Curaçao om te genieten van een heerlijke vakantie. De afgelopen jaren is de populariteit van Curaçao flink toegenomen, zowel onder Nederlandse als internationale toeristen. Van 2007 tot 2017 is het totale aantal toeristen met ongeveer 65% gestegen. Het aantal Nederlanders is met ruim de helft gestegen in diezelfde periode. Niet voor niets dat het aantal vluchten tussen Nederland en Curaçao zo toegenomen is. Zowel KLM als TUIfly profiteren volop van het feit dat men graag naar Curaçao om te genieten van zon, zee en strand.

vakantie op Curacao

Grote prijsverschillen

Wie gaat zoeken naar vakanties op Curaçao die zal zien dat de prijzen per accommodatie en vooral per reisperiode enorm kunnen verschillen. Wil je tijdens een Nederlandse schoolvakantie naar Curaçao vliegen dan betaal je in veel gevallen de hoofdprijs, vooral als je op zo’n moment een all inclusive vakantie op Curaçao wilt vieren. Dat komt in eerste instantie door de aanzienlijk hogere prijzen voor vliegtickets die je dan betaalt. KLM en TUI weten verdomd goed dat ze hun vluchten in deze periodes veel gemakkelijker vol krijgen en dat er voldoende mensen zijn die bereid zijn om deze hogere prijzen te betalen.

Daarnaast is er tijdens de Nederlandse schoolvakanties ook meer vraag naar accommodaties. Ook die kunnen dus meer geld vragen voor hun kamers. Als er dan ook nog een reisorganisatie tussen zit dan is daar de derde partij die geld ruikt en vaak meer marge pakt op de pakketreizen die tijdens de voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie of kerstvakantie geboekt worden. Zo kan het zijn dat je voor een reis waar je in juni 799 euro per persoon voor betaalt in december zomaar 1699 euro per persoon kan kosten. Je krijgt niets meer, maar betaalt wel meer dan het dubbele omdat je in een dure reisperiode naar Curaçao op vakantie wilt gaan.

Curacao vakantie

De beste Curaçao vakantietips

Wil je volop van je vakantie op Curaçao genieten zonder dat je teveel betaalt? Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld die ervoor zorgen dat je vakantie op Curaçao nog beter wordt. Dankzij deze tips kun je vaak aanzienlijk wat geld besparen, waardoor je nog lekker een paar extra cocktails kunt bestellen op het strand.

Daarnaast geven we informatie over een aantal zaken die met vakantie op Curaçao te maken hebben. Doe er je voordeel mee!

Dit is onze Curaçao vakantie informatie:

Auto huren op Curaçao
Met een huurauto kun je het hele eiland Curaçao ontdekken. Let wel op waar je huurt, want goedkoop blijkt vaak achteraf duurkoop te zijn. Dankzij onze tips trap je niet in de valkuilen die op de loer liggen bij het regelen van een huurauto op Curaçao.

Leuke excursies op Curaçao
Op Curaçao kun je van alles zien en beleven. Verschillende leuke excursies kun je gemakkelijk vooraf via internet regelen.

Winterzon op Curaçao
Curaçao is een ideale winterzonbestemming. Bekijk het weer per maand in het winterseizoen en lees welke maanden in het winterseizoen het meest geschikt zijn voor een winterzon vakantie op Curaçao.

Naar Curaçao vliegen
Alles over vluchten van Amsterdam naar Curaçao en goedkope vliegtickets naar Curaçao.

Curaçao aanbiedingen
Een leuke lastminute aanbieding naar Curaçao boeken of een andere goedkope Curaçao aanbieding vinden? Dit zijn de beste Curaçao vakantiedeals!

Bespaar geld op je hotel
Door een goede prijsvergelijker te gebruiken kun je gemakkelijk de laagste prijzen vinden voor een hotelkamer of appartement in Curaçao.

The Rif - ACTIE

Cruisebestemming Curaçao

Curaçao begint ook steeds populairder te worden als cruisebestemming. Omdat Curaçao bij de benedenwindse eilanden hoort ligt het in een gebied waar eigenlijk het hele jaar door gevaren kan worden. Het aantal cruiseschepen dat in Willemstad aanlegt neemt dan ook steeds meer toe. Tegenwoordig legt er wel zo’n 300 keer per jaar een schip aan en die zijn goed voor zo’n 600.000 tot 700.000 cruisetoeristen per jaar. Hoewel deze mensen natuurlijk niet op het eiland ovenachten zorgen ze vaak wel voor een flinke financiële impuls voor Curaçao. Het grote voordeel van Willemstad als cruisehaven is dat de mensen die van boord komen direct in de stad zelf zijn en kunnen gaan doen wat ze willen. Ze hoeven niet persé eerst met een taxi of bus op pad te gaan. Een redelijk deel van de cruisepassagiers doet dat overigens uiteindelijk toch wel omdat ze vaak ook meer van het eiland en met name de stranden willen zien.

Cruisebestemming Curaçao