WINTERZON OP CURAÇAO

Het moment dat in Europa het winterseizoen aanbreekt en de kans in Nederland op zomers weer nihil is, is misschien wel de beste periode om naar Curaçao te vliegen. Tijdens het winterzonseizoen is het op Curaçao tenminste wel lekker warm en schijnt de zon meer dan voldoende. Voor veel Nederlanders is dit daarom de favoriete reisperiode om een vakantie op Curaçao te vieren.

Officieel begint het winterzonseizoen begin november en het duurt tot eind april. Dit komt omdat reisseizoenen in Nederland gelijk lopen met de vliegschema’s van luchtvaartmaatschappijen en de daaraan gekoppelde reisseizoenen van de touroperators. Dat zijn slechts twee seizoenen: het winterseizoen van november tot en met april en het zomerseizoen van mei tot en met oktober. Hoewel de meteorologische winter in Nederland slechts drie maanden duurt is er dus een winterseizoen van zes maanden binnen de reisbranche. Volgens de website winterzon.net is het zonovergoten eiland Curacao één van de populairste winterzonbestemmingen.

winterzon op Curacao

Hieronder kun je per maand zien wat voor winterzonweer je op Curaçao mag verwachten:

Winterzon op Curaçao in november

Terwijl in Nederland nachtvorst voor kan komen is het op Curaçao lekker warm. Je mag rekenen op gemiddelde maximumtemperaturen van 30 tot 32 graden Celsius. ’s Nachts koelt het amper af. De minimumtemperatuur van ongeveer 26-27 graden wordt pas vlak voor zonsopkomst bereikt. November behoort wel tot de nattere maanden op Curaçao. Vanaf oktober tot half januari is er een periode waarin de zon zich iets minder laat zien en er wat vaker sprake is van buien. In november is er nog een kleine kans op een tropische storm. Dit komt in de praktijk slechts eens in de zoveel jaar voor.

Weercijfer Curaçao in november volgens Zonkalender Curaçao8

Winterzon op Curaçao in december

De temperatuur ligt overdag en ’s nachts een graadje lager dan in november. Dat betekent nog steeds tropische omstandigheden met middagtemperaturen van rond de 30-31 graden Celsius. Het zeewater is ‘afgekoeld’ naar ongeveer 27 graden. In baaien is het water vaak een of twee graden warmer. December is met gemiddeld 95 tot 100 millimeter regen per maand (langjarig gemiddelde) de natste maand op Curaçao. Gelukkig valt deze neerslag vooral in de vorm van buien, waardoor het het grootste deel van de tijd gewoon lekker droog is.

Weercijfer Curaçao in december volgens Zonkalender Curaçao8

Winterzon op Curaçao in januari

Het zeewater heeft in de maand januari nog steeds een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius. Dat zijn nog eens goede omstandigheden voor een Nieuwjaarsduik op 1 januari! Als je uit de zee komt dan is de luchttemperatuur gemiddeld 29 tot 31 graden overdag. ’s Avonds koelt het geleidelijk af richting de 24-25 graden Celsius. Gedurende deze maand nemen de neerslagkansen af. Met nog geen vijftig millimeter neerslag per maand is januari ineens een stuk droger dan december.

Weercijfer Curaçao in januari volgens Zonkalender Curaçao9

Winterzon op Curaçao in februari

Op het moment dat het in Nederland kan vriezen dat het kraakt breekt op Curaçao de fijnste periode aan voor een winterzonvakantie. De zon schijnt uitbundig in februari, neerslag komt steeds minder vaak voor en met dagtemperaturen die rond de tropische waarde van dertig graden liggen is het heerlijk vertoeven op Curaçao. Het zeewater levert wel een graadje in ten opzichte van januari: gemiddeld 26 graden Celsius. Dat is altijd nog zo’n 4 tot 5 graden warmer dan de Noordzee langs de Nederlandse kusten in haar warmste maanden.

Weercijfer Curaçao in februari volgens Zonkalender Curaçao9

Winterzon op Curaçao in maart

Maart is over het algemeen de beste vakantiemaand op Curaçao. Wie een zonzekere winterzonvakantie wil boeken die moet in maart naar Curaçao vliegen. De middagtemperatuur ligt wederom zo rond de dertig graden, de zeewatertemperatuur ligt nog rond de 26 graden Celsius en met gemiddeld 9 uur zonneschijn per dag is het heerlijk zonnig op de stranden van Curaçao. De kans op een regenbui is vrij klein. Gemiddeld valt er gedurende vier dagen per maand neerslag. De totale hoeveelheid regen per maand blijft meestal beperkt tot ongeveer 10-15 millimeter.

Weercijfer Curaçao in maart volgens Zonkalender Curaçao9

Winterzon op Curaçao in april

Het zeer aangename weer van maart zet zich voort in april. Dat betekent veel zon, weinig neerslag en tropische temperaturen. Gemiddeld stijgen de temperaturen lichtjes ten opzichte van maart: 30-32 graden overdag en 25-27 graden als minimumtemperatuur. Het zeewater krijgt er ook een graadje bij. De laatste maand van het winterzonseizoen is het dus ook prima weer op Curaçao.

Weercijfer Curaçao in april volgens Zonkalender Curaçao9

winterzon vakantie Curacao

Winterzonvakantie naar Curaçao boeken

Je kunt je winterzonvakantie naar Curaçao bij verschillende Nederlandse touroperators en websites boeken. Wij hebben de beste en meest populaire aanbieders van Curaçao winterzonvakanties op een rijtje gezet:

TUI.nl

De grootste reisorganisatie van Nederland heeft een ruim aanbod aan Curaçao vakanties. Ze kunnen tientallen accommodaties verspreid over het hele eiland aanbieden. Hun website is wat ons betreft een voorbeeld van hoe het moet: overzichtelijk, duidelijk en handig. Ze vliegen met eigen vliegtuigen (TUIfly), maar als je dat liever wilt kun je ook met KLM naar Curaçao vliegen als je bij TUI je winterzonvakantie boekt.

Dit is TUI:
• grootste Curaçao aanbod van Nederland
• kiezen uit vliegen met TUIfly of KLM
• pakketreizen met SGR-garantie en onder de ANVR-voorwaarden
• lokale vertegenwoordiging aanwezig
• unieke concepten zoals ‘Time to Smile’
• groot aanbod aan familievakanties

Bekijk de Curaçao vakanties van TUI

Corendon

Ooit begonnen als een Turkije-specialist is reisorganisatie Corendon nu uitgegroeid tot een grote speler op de Nederlandse markt als het gaat om zonvakanties met het vliegtuig. Ook op Curaçao hebben ze verschillende aantrekkelijk geprijsde en leuke vakanties in de aanbieding.

Dit is Corendon:
• keuze uit verschillende soorten vakanties naar Curaçao, waaronder pakketreizen met huurauto
• vliegen met KLM
• pakketreizen met SGR-garantie en onder de ANVR-voorwaarden
• transfer van/naar accommodatie is altijd inbegrepen
• soms aanzienlijke kortingen op lastminute aanbiedingen

Bekijk de Curaçao vakanties van Corendon