CURAÇAO TIP 2: LEUKE HOTELS

Een leuk hotel of appartement is vaak een essentieel onderdeel voor een goede vakantie. Gelukkig heb je op Curaçao volop keuze uit verschillende soorten accommodaties, waarbij er eigenlijk voor iedere wens en ieder budget wel wat te vinden is. Wil je een sfeervol Caribisch hotelletje, wil je een groots strandresort met alle faciliteiten, wil je een privé-appartement in Willemstad, wil je een bungalow op een comfortabel familieresort of wil je genieten van de authentieke sfeer van een boutiquehotel op Curaçao? Het kan allemaal op Curaçao.

Op deze pagina hebben we een aantal accommodaties verzameld die volgens ons de moeite waard zijn op Curaçao. Per hotel, appartement of andere locatie hebben we de unieke eigenschappen vermeld en kun je zien voor welke doelgroepen deze accommodaties vooral erg geschikt zijn.

Papagayo Beach Hotel

Het hippe Papagayo Beach Hotel behoort tot de meest geliefde plekken op Curaçao om een vakantie te vieren. Een fantastisch strand, een heerlijke infinity pool die zo in de zee lijkt over te gaan en geweldige loungebedden zorgen ervoor dat je hier optimaal van het strandleven kunt genieten. De aanwezige horeca zorgt ervoor dat het je zowel over als ’s avonds helemaal aan niets hoeft te ontbreken. Het Papagayo Beach Hotel is vooral geschikt voor wie gevoelig is voor luxe en kwaliteit.

MEER OVER HET PAPAGAYO BEACH HOTEL

Hotel Papagayo Beach

Kontiki Beach Resort

Mambo Beach is een toeristenplaats in het zuidoosten van Curaçao, waar je meerdere accommodaties zult vinden. Zo ook het Kontiki Beach Resort. Dit vrij kleinschalige hotel is fraai aangelegd. Door het complex loopt een rivier van zout water en voor het vertier overdag zijn er de twee strandbars Cabana en Mood. In vergelijking tot de omringende hotels is het Kontiki Beach Resort wat rustiger, op de feestavonden na. Gezelligheid in tropische sferen staat centraal in dit geweldige hotel.

MEER OVER HET KONTIKI BEACH RESORT

Kontiki Beach Resort

Chogogo Dive & Beach Resort

Het Chogogo Dive & Beach Resort heeft van reisorganisatie TUI het ‘TIME TO SMILE’ label gekregen. Deze titel is voorbehouden aan accommodaties die er letterlijk alles aan doen om bij de gasten een glimlach op het gezicht te toveren. Relaxen in alle mogelijke comfort is wat hier de klok slaat. Al sinds de opening behoren de appartementen van dit resort tot de meest populaire plekken van het eiland Curaçao. Wat wil je ook als alles wat je nodig hebt op een zonvakantie binnen handbereik ligt? Het Jan Thiel strand ligt op enkele minuten lopen, de supermarkt ligt om de hoek en in het appartement ben je van alle gemakken voorzien. Wie de beoordelingen van deze topaccommodatie leest die zal meteen een vakantie hier naartoe willen boeken.

MEER OVER HET CHOGOGO DIVE & BEACH RESORT

Chogogo Dive & Beach Resort

Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort

De Blauwbaai is van nature al een mooie plek op het eiland Curaçao. Het is niet voor niets dat men juist op deze spot er een prachtig resort gecreëerd is waar zon, zee, strand en golf bij elkaar komen. Hier geen drukte, maar kwaliteitstoerisme: een geweldig strand, comfortabele accommodaties en een heerlijke plek om ‘een balletje te kunnen slaan’ op de goed onderhouden 18 holes golfbaan. Het palmenstrand van de Blauwbaai behoort zonder enige twijfel tot de mooiste stranden van het hele eiland. Dat je hier prima kunt snorkelen is voor de echte zeeliefhebber een pluspunt.

Wij hebben zelf twee keer in het Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort overnacht en zullen zeker nog een keer teruggaan. De ligging op het eiland is ideaal. Je bent sneller in Willemstad dan vanuit Jan Thiel en de meeste mooie plekjes zijn van hieruit uitstekend bereikbaar. Een huurauto is wel een must als je vanuit Blue Bay allerlei dingen wilt gaan zien of ondernemen.

MEER OVER HET BLUE BAY RESORT

Blue Bay Resort

LionsDive Beach Resort

Al jarenlang een topper aan het befaamde Mambo Beach is het LionsDive Beach Resort . Reisorganisatie TUI heeft het niet voor niets over een icoon op Curaçao. Want dat is de manier om dit heerlijke strandhotel te omschrijven. Het hotel ligt direct aan het heerlijke witte zandstrand. De wuivende palmen en heerlijke cabanas zorgen voor de nodige schaduw op deze zonovergoten plek. Het langgerekte hoofdzwembad is er voor wie eventjes zonder golfslag wil zwemmen of poedelen. Niet alleen qua liggig scoort het LionsDive Beach Resort  hoog. Ook de kamers, de wifi en het personeel scoren hoge rapportcijfers. Minpunten zijn er eigenlijk amper te noemen, behalve het feit dat er aan iedere vakantie helaas weereen einde komt.

MEER OVER HET LIONSDIVE BEACH RESORT 

Lions Dive

Papagayo Beach Resort

Niet te verwarren met het eerder genoemde Papagayo Beach Hotel is het aan de andere kant van de straat gelegen Papagayo Beach Resort. Dit is een heerlijk vakantieoord voor wie gesteld is op ruimte, vrijheid en luxe. Je overnacht in een ruime bungalow of in een luxe villa die voorzien is van een privézwembad. Veel meer heb je toch niet nodig tijdens een goede zonvakantie? Wie wil koken die kan dat in de uitgebreide keuken doen. Anders kun je op het Jan Thiel strand genieten van hoogwaardige horeca. Papagayo Beach Resort ligt op twee minuten lopen van het heerlijke strand.

MEER OVER HET PAPAGAYO BEACH RESORT

Papagayo Beach Resort

Oasis Coral Estate Beach

Op een prachtige locatie aan de zuidkant van Curaçao ligt het Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness Resort. Dit resort ligt bij Rif St. Marie, wat je niet moet verwarren met het ruim twee kilometer verderop gelegen Playa Porto Marie. Het hotel scoort op alle fronten hoge cijfers. Het enige nadeel dat we kunnen benoemen is dat je niet aan een huurauto ontkomt als je wat meer van het eiland wilt zien. Het voordeel is dat je overnacht in alle rust in een prachtig resort, waar het je aan niets hoeft te ontbreken. Het extra pluspunt is dat je via het zandstrand de zee in kunt gaan, waar je misschien wel de beste snorkelplek op het eiland kunt ontdekken.

MEER OVER HET OASIS CORAL ESTATE BEACH RESORT

Coral Estate
Coral Estate