AUTO HUREN OP CURAÇAO

Als je iets van het eiland wilt zien of vervoer nodig hebt om naar het strand of de supermarkt te reizen dan kun je eigenlijk niet om een huurauto heen. Wij kiezen zelf altijd voor het huren van een auto als we Curaçao bezoeken. Je hebt immers totale bewegingsvrijheid en kunt overal op het eiland komen. Autorijden op Curaçao is doodsimpel. Wel merken we de afgelopen jaren dat het steeds drukker op de weg geworden is. Files kunnen daardoor ook op Curaçao voorkomen. Dit gebeurt vooral op de Caracasbaaiweg die van Willemstad naar Jan Thiel loopt. Ook in de wijk Saliña aan de oostkant van Willemstad is het regelmatig raak. De kruispunten daar kunnen het verkeer vaak niet aan.

Om een auto te huren op Curaçao heb je een geldig rijbewijs nodig en een creditcard. Een internationaal rijbewijs hoeft niet. Laat je niet wijsmaken door andere partijen dat dat wel nodig is. De creditcard is nodig om borg te staan. Daarnaast vraagt men vaak ook om een paspoort ter legitimatie.

Vooraf je auto reserveren

Als je slim bent dan reserveer je je huurauto op Curaçao vooraf. Dat heeft meerdere voordelen. Je kunt dan bijvoorbeeld op je gemak de prijzen en voorwaarden met elkaar vergelijken. Het is vooral belangrijk om de kleine lettertjes van de huurvoorwaarden goed te lezen. Hoe is de auto verzekerd? Welke toeslagen komen er nog bij? Hoe zit het met het brandstofbeleid? Zijn banden, onderkant en glas meeverzekerd?

Vooraf reserveren betekent ook meer keuze in de verschillende soorten auto’s. Wil je een speciaal type auto dan is de kans groter dat je er eentje vindt als je op tijd reserveert. Zo heb je geen stress dat de door jou gewenste auto er niet meer is.

auto huren op Curacao

Waar reserveren?

Op de luchthaven zijn vooral de grote internationale autoverhuurbedrijven actief. Avis, Hertz, Sixt en andere bekende autoverhuurders hebben hier hun eigen desk. Daarnaast zijn er ook een aantal lokale verhuurbedrijven actief die de gasten op de luchthave op komen halen en ze daar na het inleveren van de auto ook weer afzetten. Je kunt rechtstreeks met de verhuurbedrijven zaken doen. Het vreemde is dat dat in veel gevallen duurder is dan via een tussenpersoon te huren. Websites zoals Easyterra en Sunnycars maken speciale prijsafspraken met de verhuurders en kunnen daardoor meestal goedkoper aanbieden dan wanneer je rechtstreeks zaken met de autoverhuurders doet.

Vanwege ervaringen uit het verleden gebruiken we zelf vaak Sunny Cars om een auto op Curaçao te huren. Dit bedrijf is al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw actief op de Nederlandse markt als tussenpersoon voor huurauto’s. Zij bieden je een aantal goede voorwaarden waar je bij andere verhuurders niet altijd zeker van bent:

✅ De auto is volledig verzekerd (geen uitsluiting van banden, ramen, dak etc.)
✅ Heb je schade? Dan betaalt Sunny Cars je je eigen risico terug.
✅ De auto is altijd verzekerd tegen diefstal.
✅ Je hoeft ter plaatse geen extra verzekeringen af te sluiten.
✅ Lokale belastingen en luchthavenafleverkosten zitten altijd bij de huurprijs inbegrepen.
✅ Je mag met je huurauto altijd een onbeperkt aantal kilometers rijden.
✅ Tweede bestuurder gratis inbegrepen.
✅ Geen rare tankregelingen zoals het verplicht afnemen van een volle tank brandstof tegen woekerprijzen.

BEKIJK HUURAUTO’S OP CURAÇAO
via Sunny Cars