CURAÇAO TIP 10: EXCURSIES

Wil je lekker actief bezig zijn op Curaçao of mooie plekjes ontdekken, dan kun je allerlei excursies boeken. Daarmee hoef je niet te wachten tot je op Curaçao zelf bent. Je kunt tegenwoordig vooraf al veel zelf regelen via internet. Dan hoef je de eerste dag van je vakantie in ieder geval niet op het vrijwel verplichte verkooprondje van je hostess of host aanwezig te zijn. Op Curaçao kun je deelnemen aan allerlei jeeptochten, je kunt een een catamaran boottocht deelnemen, er zijn dagtochten naar Klein Curaçao en je kunt zwemmen met dolfijnen. Of wat te denken van flyboarden of een tuktuk-tocht door Willemstad?

Op deze pagina hebben we een aantal van de leukste excursies op Curaçao voor je verzameld. Je kunt bij iedere excursie doorklikken voor meer informatie en indien je dat wilt kun je direct via internet een reservering maken. Gemak dient de mens, toch?

Jeeptour naar Nationaal Park Shete Boka

Verken de ruige natuur van de noordwestkust van Curaçao tijdens een tour van een halve dag in een jeep. Bezoek Nationaal Park Shete Boka en zie hoe de zee tegen de koraalrotsen slaat, een natuurlijk bubbelbad creëert, en meer. Vooral de inham Boka Pistol zal veel indruk maken. De kracht waarmee de zee hier inbeukt op de koraalrots, is waanzinnig Deze excursie duurt ongeveer vier uur. Het laat je een totaal andere kant van het prachtige eiland Curaçao zien.

Ophaal- en terugbrengservice is inbegrepen in deze excursie, net als water, limonade en een lokale snack. Er komen geen verdere kosten bij na het boeken.

BEKIJK & BOEK DEZE EXCURSIE
Leverancier: GetYourGuide

Sheta Boka

Luxe boottrip naar Klein Curaçao

Er zijn verschillende aanbieders van dagtrips naar het eiland Klein Curaçao. De luxe boottrip die GuideandGo aanbiedt hoort tot de meest populaire boottrips naar dit onbewoonde eilandje, waar je fantastisch kunt snorkelen. Het is een zogenaamde all-inclusive dagtocht waarbij alles wat je die dag nodig hebt, inbegrepen is: een uitgebreide barbecue inclusief de niet-alcoholische drankjes, een schaduwrijke beachhut op het eiland inclusief een zoetwater douche en het gebruik van duikbrillen en snorkels zijn inbegrepen. Als je wilt, dan boek je de transfer van en naar het hotel mee. Wie een huurauto heeft, die kan deze excursie ook zonder de hoteltransfer boeken. Het start- en eindpunt is het Santa Barbara Beach & Golf Resort.

BEKIJK & BOEK DEZE EXCURSIE
Leverancier: GuideandGo

Zwemmen met dolfijnen

Eén van de leukste en meest bijzondere activiteiten die je tijdens je vakantie kunt beleven is het zwemmen met dolfijnen. Ook op Curaçao wordt deze activiteit aangeboden. Het zwemmen met dolfijnen kan op Curaçao dankzij het Curaçao Sea Aquarium Park. Deze zeer geliefde activiteit is soms weken van tevoren al uitverkocht. Op tijd reserveren is daarom het advies. In totaal ga je ongeveer 30 minuten echt zwemmen met deze prachtige zoogdieren. Dit geschiedt in de lagune. Het hele programma duurt ongeveer anderhalf uur. Je moet goed kunnen zwemmen met zwemvliezen. Om een goede beleving te bieden, wordt er met kleine groepen gewerkt: maximaal 6 personen op 2 dolfijnen. Dit zorgt ervoor dat het zowel voor mens als dier de moeite leuk blijft.

Als je de activiteit ‘zwemmen met dolfijnen’ boekt, dan is de entree tot het Curaçao Sea Aquarium Park inbegrepen. Blijf zo lang als je wilt om de dolfijnen training te bekijken en de voedermomenten van o.a. de haaien en zeeleeuwen bij te wonen.

BEKIJK & BOEK DEZE EXCURSIE
Leverancier: GuideandGo

zwemmen met dolfijnen

Rib Powerboat Trip Klein Curacao

Als je de Rib Powerboat Trip naar Klein Curaçao boekt, dan krijg je eigenlijk twee activiteiten voor de prijs van eentje. In plaats van met een normale boot, vaar je met een snelle powerboat naar Klein Curaçao. Alleen al deze snelheidsbeleving is de moeite waard. Dankzij de snelheid ben je sneller op het eiland, waardoor je niet zo vroeg op pad hoeft zoals dat bij veel andere excursies naar Klein Curaçao wel het geval is. De boot vertrekt pas om 10:00 uur. Ideaal voor uitslapers, dus. In totaal ben je 4 uur op Klein Curaçao, waar je ene lunch inclusief frisdrank en water aangeboden wordt. Er kunnen maximaal 10 mensen mee op de ribboat. Het startpunt is bij Zanzibar op Jan Thiel Beach.

BEKIJK & BOEK DEZE EXCURSIE
Leverancier: GuideandGo

Kajakken en snorkelen

Leuk, sportief en betaalbaar. Dat is in een paar woorden hoe je de kajakexcursie aan de Caracasbaai kunt omschrijven. Tijdens een kajaktocht van 2 uur verken je het water rond Curaçao, waarbij je onderweg een mooi uitzicht krijgt op het uit 1703 stammende Fort Bleekenburg. De totale excursie duurt ongeveer twee uur, waarvan je iets minder dan de helft van de tijd aan het kajakken bent. De rest van de tijd kun je vanaf een verlaten strandje heerlijk snorkelen. Het gebruik van de snorkels is inbegrepen in de prijs.

BEKIJK & BOEK DEZE EXCURSIE
Leverancier: GetYourGuide

Curaçao mountainbike tour

De natuur van Curaçao leent zich prima om met een mountainbike te ontdekken. Dankzij Baja Bikes kun je dit lekker doen onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids. Deze ontspannende, maar als je wilt wat meer uitdagende tour wordt veelal in kleinere groepen gedaan. Je gaat vooral het zuidoosten van het eiland ontdekken, zoals de Caracasbaai, Jan Thiel, de zoutvlaktes en Fort Beekenburg.

✅ reserveren is verplicht
✅ gratis annuleren of verzetten (*)
✅ toegankelijk voor alle fietsers

BEKIJK & BOEK DEZE EXCURSIE
Leverancier: Baja Bikes