CURAÇAO TIP 9: MAMBO BEACH

Al jarenlang is Mambo Beach één van de hotspots van het eiland Curaçao. Hier kom je heen om van het strand te genieten, om lekker te shoppen in de boetieks en om te genieten van aangename dranken en spijzen. Mambo Beach is ook wel bekend onder de naam Sea Aquarium Beach. Een grootscheepse herinrichting van het gebied heeft het uiterlijk van Mambo Beach wel flink veranderd. Onder de nieuwe naam Mambo Beach BLVD opende de nieuwe promenade eind 2013 officieel haar deuren. Dit populaire strand heeft hiermee ineens een totaal ander gezicht gekregen. Het is volgens ons een plek waar je van houdt of juist niet. Het is commercieel en op het strand kan het erg druk zijn. Niet iedereen is daarvan gecharmeerd. Wie echter wel van dit soort gezelligheid houdt op vakantie die zal geen betere plek op het eiland vinden.

Madero Beach

Seaquarium Beach

Wie gaat zoeken naar Mambo Beach, die zal zeker ook de naam Seaquarium Beach tegenkomen. Laat je niet gekmaken: dit is hetzelfde strand. De naam Seaquarium Beach werd al gehanteerd voordat er sprake was van iets als Mambo Beach. Die naam is later ingevoerd omdat deze lekkerder bekt. Mambo Beach is eigenlijk de naam van een strandtent die centraal op het Sea Aquarium strand geopend werd. In de loop der tijd is de naam Mambo Beach eigenlijk de meest gehanteerde naam geworden. Dat heeft men later gebruikt om het hele gebied te promoten als Mambo Beach Boulevard.

Strand

Om het strand van Mambo Beach op te kunnen, moet je betalen. Dat is net als zoveel plekken op het eiland Curaçao. Het hoofdstrand wordt voor een redelijk deel in beslag genomen door de Madero Ocean Club. Deze in 2012 geopende beachclub heeft de voormalige beachbar Mambo Beach vervangen. De Madero Ocean Club is sindsdien het episch centrum van het hipste stuk van Curaçao. Hier moet je zijn om te kijken en gezien te worden. Hier mag je op drukke dagen in rijtjes op het drukste strand van het eiland liggen. Opvallend is dat eer centraal in deze beachclub een zwembad aangelegd is. Wie niet van vis en zeeplanten houdt, die kan hier de nodige verkoeling zoeken.

Heb je liever wat meer rust op het strand, dan zijn binnen Seaquarium Beach het stuk strand voor het Lions Dive & Beach Resort of het westelijker Kontiki Beach prima opties.

Mambo Beach strand

Horeca en winkels

Als er een plek op Curaçao is waar je een goede mix treft van strand, horeca en winkeltjes, dan is het hier op Mambo Beach Boulevard. Na de grootscheepse renovatie zijn er allerlei zaakjes gekomen waar je ‘holiday essentials’ kunt kopen zoals badkleding, flipflops, zonnebrillen, badlakens en andere zaken die je op het strand of aan het zwembad nodig kunt hebben.

De verschillende horecazaken aan Mambo Beach zorgen ervoor dat je niet hoeft te verhongeren of verdorsten. Er is een redelijke keuze aan verschillende eetgelegenheden. Of je nou van vlees, vis of vegetarisch houdt, alles is te krijgen aan Mambo Beach. Wel moeten we stellen dat de grill op vrij grote schaal gebruikt wordt door de verschillende keukens hier.

Mambo Beach Boulevard