Curacao top 10 - de beste tips voor een geslaagde vakantie op Curacao

Curaçao top 10 / vakantie / auto huren op Curaçao

 home vakantie op Curaçao links cookiebeleidcontact 

stranden

leuke hotels

Jan Thiel Baai

Willemstad

Klein Curaçao

landhuizen

watersport

bezienswaardigheden

Mambo Beach

excursies

 
TIP: auto huren
 
TIP: winterzon op Curaçao
 
TIP: Curaçao aanbiedingen
 
meer Curaçao vakantietips

AUTO HUREN OP CURAÇAO

Als je iets van het eiland wilt zien of vervoer nodig hebt om naar het strand of de supermarkt te reizen dan kun je eigenlijk niet om een huurauto heen. Wij kiezen zelf altijd voor het huren van een auto als we Curaçao bezoeken. Je hebt immers totale bewegingsvrijheid en kunt overal op het eiland komen. Autorijden op Curaçao is doodsimpel. Wel merken we de afgelopen jaren dat het steeds drukker op de weg geworden is. Files kunnen daardoor ook op Curaçao voorkomen. Dit gebeurt vooral op de Caracasbaaiweg die van Willemstad naar Jan Thiel loopt. Ook in de wijk Saliña aan de oostkant van Willemstad is het regelmatig raak. De kruispunten daar kunnen het verkeer vaak niet aan.

Om een auto te huren op Curaçao heb je een geldig rijbewijs nodig en een creditcard. Een internationaal rijbewijs hoeft niet. Laat je niet wijsmaken door andere partijen dat dat wel nodig is. De creditcard is nodig om borg te staan. Daarnaast vraagt men vaak ook om een paspoort ter legitimatie.

Vooraf je auto reserveren
Als je slim bent dan reserveer je je huurauto op Curaçao vooraf. Dat heeft meerdere voordelen. Je kunt dan bijvoorbeeld op je gemak de prijzen en voorwaarden met elkaar vergelijken. Het is vooral belangrijk om de kleine lettertjes van de verhuurvoorwaarden goed te lezen. Hoe is de auto verzekerd? Welke toeslagen komen er nog bij? Hoe zit het met het brandstofbeleid? Zijn banden, onderkant en glas meeverzekerd?
Vooraf reserveren betekent ook meer keuze in de verschillende soorten auto's. Wil je een speciaal type auto dan is de kans groter dat je er eentje vindt als je op tijd reserveert. Zo heb je geen stress dat de door jou gewenste auto er niet meer is.

Waar reserveren?
Op de luchthaven zijn vooral de grote internationale autoverhuurbedrijven actief. Avis, Hertz, Sixt en andere bekende autoverhuurders hebben hier hun eigen desk. Daarnaast zijn er ook een aantal lokale verhuurbedrijven actief die de gasten op de luchthave op komen halen en ze daar na het inleveren van de auto ook weer afzetten. Je kunt rechtstreeks met de verhuurbedrijven zaken doen. Het vreemde is dat dat in veel gevallen duurder is dan via een tussenpersoon te huren. Websites zoals Holidaycars, Easyterra en Sunnycars maken speciale prijsafspraken met de verhuurders en kunnen daardoor meestal goedkoper aanbieden dan wanneer je rechtstreeks zaken met de autoverhuurders doet.

Vanwege ervaringen uit het verleden gebruiken we zelf vaak Sunny Cars om een auto op Curaçao te huren. Dit bedrijf is al sinds de jaren '80 van de vorige eeuw actief op de Nederlandse markt als tussenpersoon voor huurauto's. Zij bieden je een aantal goede voorwaarden waar je bij andere verhuurders niet altijd zeker van bent:
• De auto is volledig verzekerd (geen uitsluiting van banden, ramen, dak etc.)
• Heb je schade? Dan betaalt Sunny Cars je je eigen risico terug.
• De auto is altijd verzekerd tegen diefstal.
• Je hoeft ter plaatse geen extra verzekeringen af te sluiten.
• Lokale belastingen en luchthavenafleverkosten zitten altijd bij de huurprijs inbegrepen.
• Je mag met je huurauto altijd een onbeperkt aantal kilometers rijden.
• Tweede bestuurder gratis inbegrepen.
• Geen rare tankregelingen zoals het verplicht afnemen van een volle tank brandstof tegen woekerprijzen.

Een andere goede aanbieder is Curacaorentals. Dit is een lokaal bedrijf dat kantoren in Nederland én Curaçao heeft. Ook zij bieden een goede all-risk verzekering zonder eigen risico, gunstige annuleringsvoorwaarden en de tweede bestuurder is gratis bij dit bedrijf.

Wil je een auto huren op Curaçao?

Bekijk dan hier de prijzen van huurauto's op Curaçao via Curacaorentalcars

Bekijk dan hier de prijzen van huurauto's op Curaçao via Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Autorijden op Curaçao
Het autorijden op Curaçao wijkt niet zoveel af van autorijden in Nederland. Je zult vooral ervaren dat men meer relaxed in het verkeer is. Het is bijvoorbeeld vrij gangbaar om mensen er eventjes tussen te laten, ook al hebben ze geen voorrang. Op je gemakje links blijven rijden en dat anderen rechts inhalen? Op Curaçao kan het allemaal. Houd er vooral ook rekening mee dat locals gerust eventjes op straat stoppen om een bekende te groeten en er een praatje mee te houden.

Op het moment dat je je auto gaat parkeren dan is het goed te weten dat auto's een gewilde prooi zijn voor dieven. Auto-inbraken is één van de meest voorkomende vormen van criminaliteit op Curaçao. Laat daarom niets maar dan ook helemaal niets van waarde achter in je auto. Iets wat voor jou van weinig waarde lijkt kan voor een ander toch een reden zijn om een ruitje in te tikken. Waar dat mogelijk is moet je je auto zoveel mogelijk bewaakt parkeren.

Meer over autorijden op Curaçao?
autorijden op Curaçao
 

Curaçao bezienswaardigheden Curaçao voor beginners alles over Curaçao Curaçao fotoreportage Curaçao tips